Menu Sluiten

Waterdichtingsmiddelen Dak Belgie

Bij Dakdepot in Merksem verwelkomen we zowel professionele dakdekkers als enthousiaste doe-het-zelvers. In ons magazijn met uitgebreid aanbod aan kwaliteitsvol dakmateriaal en hout, vindt u hoe dan ook het materiaal waarnaar u op zoek bent.

50743735074373

More info

tags: Dakbedekkingsmaterialen – Dakisolatie – Gevelbekleding – Kleinhandel Dakmaterialen – Koepels – 

Wenst u meer info over waterdichtingsmiddelen dak belgie kijk dan vlug op https://www.dakdepot.be | Waterdichtingsmiddelen Dak Belgie

Waterdichting Waterdichtingsmiddelen Dak Belgie

In een land als België, waar de regen vaak met bakken uit de lucht valt, is waterdichting van daken van groot belang. Niet alleen om schade aan het dak te voorkomen, maar ook om lekkages en vochtproblemen in huis te vermijden. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende waterdichtingsmiddelen op de markt die ervoor zorgen dat je dak optimaal beschermd is tegen regenwater. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten waterdichtingsmiddelen voor daken die beschikbaar zijn in België.

 1. Vloeibare rubber coating
  Eén van de meest populaire waterdichtingsmiddelen voor daken is de vloeibare rubber coating. Dit middel wordt aangebracht op het dak in de vorm van een dikke laag en droogt vervolgens op tot een elastische laag die het volledige dak bedekt. Het voordeel van deze coating is dat het naadloos is, waardoor er geen kans is op lekkages. Daarnaast is het bestand tegen extreme weersomstandigheden en kan het zonder problemen jarenlang op het dak blijven zitten.

 2. Dakfolie
  Een andere optie voor waterdichting van daken is het gebruik van dakfolie. Dit is een dunne folie die op het dak wordt geplaatst en vervolgens wordt vastgezet met speciale lijm. Dakfolie is vooral geschikt voor platte daken en is gemakkelijk te bevestigen. Daarnaast is het erg elastisch en dus bestand tegen scheuren en barsten. Het nadeel van dakfolie is dat het onderhevig is aan slijtage door tijdsverloop en kan beschadigen bij extreme temperaturen.

 3. Bitumen
  Bitumen wordt al jarenlang gebruikt als waterdichtingsmiddel voor daken. Dit materiaal is een mengeling van aardolie en kunststof en is uitermate geschikt voor platte daken. Het wordt in de vorm van stroken op het dak bevestigd en vervolgensdichtgesmolten met een brander. Bitumen is erg duurzaam en heeft een lange levensduur, maar vergt wel regelmatig onderhoud om deze levensduur te behouden.

 4. EPDM
  EPDM is een synthetisch rubber dat ook veel wordt gebruikt als waterdichtingsmiddel voor daken. Het is een zeer sterk materiaal dat bestand is tegen extreme temperaturen en UV-straling. EPDM wordt op maat gesneden en op het dak geplaatst, waarna het wordt vastgezet met een speciale lijm. Het voordeel van EPDM is dat het een lange levensduur heeft en daarnaast onderhoudsvrij is.

 5. Dakshingles
  Dakshingles zijn kleine, rechthoekige stukjes dakbedekking die op elkaar worden gelegd tot een volledige dakbedekking. Deze shingles zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals hout, bitumen of kunststof en zijn gemakkelijk te plaatsen. Ze zijn vooral geschikt voor daken met een klein oppervlak en zijn minder geschikt voor complexe daken met veel hoeken en randen.

Welk waterdichtingsmiddel je het beste kunt gebruiken voor jouw dak hangt vooral af van de vorm en grootte van je dak, maar ook van je persoonlijke voorkeuren. Het is daarom goed om je te laten adviseren door een specialist op het gebied van waterdichting. Zo ben je verzekerd van een optimaal resultaat en een perfect beschermd dak.

Conclusie
Het belang van waterdichting van daken in België kan niet genoeg benadrukt worden. Door te kiezen voor één van bovenstaande waterdichtingsmiddelen, zorg je ervoor dat jouw dak beschermd is tegen regenwater en vochtproblemen. Elk middel heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus laat je goed informeren voordat je een keuze maakt. Dankzij deze waterdichtingsmiddelen kun je zonder zorgen genieten van een droog en lekvrij dak, zelfs tijdens de meest hevige regenbuien.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Waterdichtingsmiddelen dak belgie

!–StopPubText–>.